ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ο κ. Νίκος Πασσάς στην εκδήλωση “Ανοιχτά Οικονομικά Δεδομένα κατά της Κρίσης”

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr) στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Center on Budget and Policy Priorities (www.cbpp.org) διοργανώνει σε συνεργασία με τη Δομή Διασύνδεσης και Επιχειρηματικότητας του ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ – ΕΠΙ.νοώ (http://www.epinoo.gr/) εκδήλωση με θέμα “Ανοιχτά Οικονομικά Δεδομένα κατά της Κρίσης”. Η εκδήλωση θα γίνει στο ΕΠΙ.νοώ (Βλαχάβα 6-8, Αθήνα, χάρτης) την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 5.00 μμ.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο κ. Καρούνος, Αντιπρόεδρος της ΕΕΛ/ΛΑΚ, όπου θα αναφερθεί στα οικοσυστήματα διαφθοράς σε τομείς όπως φορολογία, καύσιμα, προμήθειες και πως τα ανοιχτά δεδομένα συμβάλλουν στην καταπολέμηση τους. Στη συνέχεια ο κ. Βαφόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΕΕΛ/ΛΑΚ, θα μιλήσει για την ευκαιρία του ανοιχτού προϋπολογισμού στην κρίση.

Κύριος ομιλητής τς εκδήλωσης θα είναι ο κ. Νικος Πασσάς, ο οποίος θα μιλήσει για τα Εμπορικά δεδομένα, ανοικτή διακυβέρνηση και παράνομες ροές.

Ο Νίκος Πασσάς είναι καθηγητής Εγκληματολογίας και Ποινικής Δικαιοσύνης στο Πανεπιστήμιο Northeastern στη Βοστώνη, αρχισυντάκτης του διεθνούς περιοδικού “Crime, Law and Social Justice” καθώς και διακεκριμένος επισκέπτης καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Queensland.

Ο κ. Πασσάς παρέχει εκπαίδευση σε δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους σχετικά με το κράτος δικαίου, θέματα ασφαλείας, έλεγχο εναντίον της διαφθοράς και παράνομων ροών, ρυθμιστικά και οικονομικά θέματα εγκληματικότητας και πολιτικής. Είναι τακτικός πραγματογνώμονας σε δικαστικές υποθέσεις ή δημόσιες ακροάσεις και διαβουλεύεται με νομικές εταιρείες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ιδιωτικές υπηρεσίες, συμβουλευτικές εταιρείες και πολλούς οργανισμούς όπως τα Ηνωμένα Έθνη, σε Δίκτυα Καταπολέμησης του Οικονομικού Εγκλήματος σε πολλές χώρες, τη Διεθνή Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, θα συζητηθούν τα συμπεράσματα που θα προκύψουν.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης.  Η είσοδος είναι ελεύθερη, παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής.

Δελτίο Τύπου: 21/09/2015 – Ο κ. Νίκος Πασσάς στην εκδήλωση “Ανοιχτά Οικονομικά Δεδομένα κατά της Κρίσης”

Leave a Comment