ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Thesswiki: εκδηλώσεις 26-27 Σεπτεμβρίου

To Thesswiki project είναι μία δράση διασύνδεσης του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου και έχει προεκτάσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, τουριστικής προβολής και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Στοχεύει στην ψηφιοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης της Θεσσαλονίκης από τους ίδιους τους πολίτες μέσω της μεγαλύτερης ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας στον κόσμο, της Wikipedia, και παράλληλα στη διασύνδεσή των ηλεκτρονικών λημμάτων με τον αστικό ιστό.

Είναι μια δράση του Δήμου Θεσσαλονίκης που εντάχθηκε στο πρόγραμμα των φετινών επετειακών Δημητρίων, την πρωτοβουλία της οποίας είχε το Wikimedia Community User Group Greece σε συνεργασία με την εταιρεία PostScriptum και με την υποστήριξη της Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), και αγκάλιασαν κοινότητες της πόλης, εθνικές και διεθνείς.

Το Thesswiki project κορυφώνεται με τη διοργάνωση Editathon στις 26 Σεπτεμβρίου και την πραγματοποίηση ξεναγήσεων σε επιλεγμένα μουσεία της πόλης στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου. Πολίτες και φίλοι της πόλης από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συγκεντρώσουν να συγγράψουν λήμματα σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης. Έμπνευση θα αποτελέσουν οι συλλογές των Μουσείων της Θεσσαλονίκης, τα οποία παραχώρησαν ανοικτό ψηφιακό περιεχόμενο στο πλαίσιο του Έργου και επέτρεψαν την επαναχρησιμοποίησή του μέσω του WikiCommons και της Wikipedia. Το διήμερο αυτό θα τοποθετηθούν επίσης σε επιλεγμένα σημεία της πόλης σήματα με QR codes όπου οι επισκέπτες θα λαμβάνουν στο κινητό τους πληροφορίες απευθείας  στη γλώσσα τους μέσω της Wikipedia.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα:

Δελτίο Τύπου: 22/09/2015 – Thesswiki: εκδηλώσεις 26-27 Σεπτεμβρίου

Leave a Comment