ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Εργαστήρι της ΕΕΛ/ΛΑΚ με θέμα τα Ανοικτά Δεδομένα και την Ανοικτή Διακυβέρνηση

Οι ομάδες εργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ για την Ανοικτή Διακυβέρνηση (http://opengov.ellak.gr) και τα Ανοικτά Δεδομένα (http://opendata.ellak.gr) διοργανώνουν την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στις 17.00 στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (Bασ. Κωνσταντίνου 48, ισόγειο) εργαστήρι με θέμα “Ανοικτά Δεδομένα και Ανοικτή Διακυβέρνηση: Πλεονεκτήματα και Περιορισμοί”.

Τα ανοικτά δεδομένα επιτρέπουν τη μεγαλύτερη διαφάνεια, παρέχουν πιο αποτελεσματικές δημόσιες υπηρεσίες και ενθαρρύνουν την ευρύτερη δημόσια χρήση και επαναχρησιμοποίηση των κυβερνητικών πληροφοριών. Η ανοικτή διακυβέρνηση βασίζεται στην ανοικτή διάθεση των δεδομένων μιας και η διαφάνεια, η ανοικτή διαβούλευση και η λογοδοσία είναι συστατικά που μόνο τα ανοικτά δεδομένα μπορούν να προσφέρουν. Αλλά είναι αυτά αρκετά για μια πραγματικά Ανοικτή διακυβέρνηση; Τα ανοικτά δεδομένα είναι απαραίτητα αλλά δεν επαρκούν από μόνα τους για την ανοιχτή διακυβέρνηση ή τις ανοιχτές κοινωνίες. Είναι ένα βασικό συστατικό στο μείγμα, αλλά δεν επαρκεί από μόνο του, μιας και υπάρχουν και αρκετά ακόμα βήματα που πρέπει να γίνουν.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα και τα όρια των ανοικτών δεδομένων στην ανοικτή διακυβέρνηση και να συζητηθούν εφικτές λύσεις για τη βελτίωση της εφαρμογής μιας πραγματικά ανοικτής διακυβέρνησης.

Για ενημέρωση και προβληματισμό μπορείτε να διαβάσετε το http://www.theguardian.com/media-network/2015/dec/02/china-russia-open-data-open-government

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες σας παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή εδω.

 

09/12/2015 – Εργαστήρι της ΕΕΛ/ΛΑΚ με θέμα τα Ανοικτά Δεδομένα και την Ανοικτή Διακυβέρνηση

Leave a Comment