ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ημερίδα Παρουσίασης του Bitcoin και της Τεχνολογίας Blockchain Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 @INNOVATHENS

Η ομάδα εργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ για το Ανοικτό Λογισμικό και η ελληνική κοινότητα του bitcoin, σε συνεργασία με το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas, και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS, σας καλούν στις 12/02/2016 στις 18:00 σε μια ημερίδα παρουσίασης του bitcoin και της τεχνολογίας blockchain.

Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα και οι προκλήσεις αξιοποίησης της χρήσης του bitcoin και της τεχνολογίας του blockchain, από τις επιχειρήσεις. Παράλληλα θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες που παρέχει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης σε καινοτόμες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις, με στόχο τη διεθνοποίησή τους, την πρόσβαση στη χρηματοδότηση και τη διαχείριση της καινοτομίας.

Το Bitcoin είναι ένα συναινετικό δίκτυο που παρέχει τη δυνατότητα ενός νέου συστήματος πληρωμών και μιας εντελώς ψηφιακής μορφής χρημάτων. Είναι το πρώτο αποκεντρωμένο δίκτυο πληρωμής μεταξύ ομότιμων (peer-to-peer) που λειτουργεί από τους χρήστες του χωρίς κεντρική αρχή ή μεσάζοντες. Από τη σκοπιά του χρήστη, το Bitcoin είναι λίγο πολύ σαν τα μετρητά χρήματα του Διαδικτύου. Το Bitcoin μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως το πιο περίφημο λογιστικό σύστημα τριπλής καταχώρησης που υπάρχει.

Τα πλεονεκτήματα χρήσης του Bitcoin συμπεριλαμβάνουν ελευθερία πληρωμών, πολύ χαμηλά τέλη, πολύ λιγότερους κίνδυνους για τις επιχειρήσεις που τα δέχονται, και μεγαλύτερη ασφάλεια και έλεγχο των συναλλαγών.  Στο παρασκήνιο, το δίκτυο Bitcoin μοιράζεται ένα δημόσιο λογιστικό βιβλίο (ledger) που ονομάζεται “blockchain” (αλυσίδα των μπλοκ). Αυτό το βιβλίο περιέχει κάθε συναλλαγή που έχει ποτέ επεξεργαστεί από το δίκτυο, επιτρέποντας στον υπολογιστή του χρήστη να εξακριβώνει την εγκυρότητα της κάθε συναλλαγής. Η αυθεντικότητα της κάθε συναλλαγής προστατεύεται από ψηφιακές υπογραφές που αντιστοιχούν στις διευθύνσεις αποστολής, επιτρέποντας σε όλους τους χρήστες να έχουν πλήρη έλεγχο της συναλλαγής. Η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας παρουσιάζει νέες σημαντικές δυνατότητες για τις επιχειρήσεις Για παράδειγμα, επιτρέπει την τελική εκκαθάριση διαβιβαζομένων ποσών μέσα σε λίγα λεπτά αντί για ημέρες. Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τις εταιρείες να διαχειρίζονται τη ροή των εμπορευμάτων και των σχετικών πληρωμών ή και να επιτρέπει στους κατασκευαστές να μοιράζονται τα αρχεία καταγραφής της παραγωγής τους με τους OEM και τις ρυθμιστικές αρχές έτσι ώστε να μειώσουν τις ανακλήσεις προϊόντων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

  • Παρουσίαση του ΕΕΝ (Γεωργία Τζένου, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Συντονίστρια Enterprise Europe NetworkHellas )

  • Εισαγωγή στο bitcoin και το blockchain (Γιώργος Παπαγεωργίου)

  • Παρουσίαση της Ελληνικής κοινότητας Bitcoin

  • Περιπτώσεις χρήσης του Bitcoin και Blockchain ( Κωνσταντίνος Καρασάββας)

  • M2M service trading with Bitcoin

  • Γιατί και πως να δεχτώ Bitcoin στην επιχείρηση μου (Γιώργος Παπαγεωργίου )

  • Πως τρέχω ένα full node (πλήρη κόμβο) για να στηρίξω το δίκτυο bitcoin

Η συμμετοχή στο στην ημερίδα για το bitcoin είναι ελεύθερη και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Info

Ημέρα: Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ώρα: 18:00

Χώρος Διεξαγωγής: Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, κτίριο: Αεριοφυλάκιο 2, χάρτης)

Leave a Comment