ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Συμμετοχή της ΕΕΛ/ΛΑΚ στην ημερίδα “H Wikipedia τραγουδάει Ελληνικά”

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ, www.eellak.gr), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της σχετικά με το Ανοιχτό Περιεχόμενο, συμμετέχει και υποστηρίζει την ημερίδα “H Wikipedia τραγουδάει Ελληνικά” που διεξάγεται την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 στις 2 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

H ημερίδα οργανώνεται από την Μουσική Βιβλιοθήκη των Φίλων της Μουσικής με τη συμμετοχή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Netherlands Institute for Sound and Vision, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Europeana Sounds, και με την υποστήριξη της ΕΕΛ/ΛΑΚ και της Ελληνικής Κοινότητας της Wikipedia. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα διεξαχθεί ένα Editathon εμπλουτισμού της Ελληνικής Wikipedia με ήχους από τη συλλογή της Μουσικής Βιβλιοθήκης των Φίλων της Μουσικής.

Στόχος του Editathon είναι να εμπλουτιστεί η Ελληνική Wikipedia με ήχους από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, και να δημιουργηθούν ή και να εμπλουτιστούν αντίστοιχα άρθρα στην Wikipedia. Κατά της διάρκεια της ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν επίσης για  τη Μουσική Βιβλιοθήκη των Φίλων της Μουσικής, το πρόγραμμα Europeana Sounds και τις νέες πλατφόρμες ανάδειξης πολιτιστικής κληρονομιάς που σχεδιάστηκαν από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Net7 .

Η Wikipedia είναι η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια που χρησιμοποιείται και συντάσσεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η ελληνική Wikipedia έχει σήμερα περισσότερα από 110.000 λήμματα και στόχος είναι να εξελιχθεί, ποσοτικά και ποιοτικά, ώστε να αποτελέσει εργαλείο αναφοράς για τη σχολική και ακαδημαϊκή κοινότητα. Στο πλαίσιο αυτό, η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), διοργανώνει και συμμετέχει σε δράσεις που έχουν σαν στόχο την ευαισθητοποίηση του ελληνικού κοινού στη χρήση της εγκυκλοπαίδειας και τον εμπλουτισμό της ελληνικής Wikipedia (Βικιπαίδεια), ώστε να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την εκπαίδευση και την καθημερινή ζωή των πολιτών

Leave a Comment