ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Workshop “Open Business Model για Εταιρίες και Οργανισμούς”

Η ομάδα εργασίας για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα της ΕΕΛ/ΛΑΚ και οι DesignThinkers Greece, σε συνεργασία με το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas, και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS (innovathens.gr) σας καλούν στις 10/06/2016 στις 18:00 σε ένα workshop με θέμα Open Business Models για Εταιρίες και Οργανισμούς στο κτίριο του INNOVATHENS (Πειραιώς 100, κτίριο: Αεριοφυλάκιο 2, χάρτης).

Η δημιουργία ανοιχτών επιχειρηματικών μοντέλων (open business models) είναι μια προσέγγιση η οποία κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στον επιχειρηματικό κόσμο. Δανειζόμενος χαρακτηριστικά από τομείς όπως το open source software και το open design, ο τομέας του open business model δίνει έμφαση μεταξύ άλλων στην διαφάνεια των διαδικασιών, στη δημιουργία διεπιστημονικών ομάδων εργασίας (project teams) και στη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών οργανισμών του οικοσυστήματος με στόχο την ανάπτυξη και παροχή καινοτόμων υπηρεσιών και τη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες. Πώς όμως όλα αυτά μπορούν να υλοποιηθούν στην πράξη;

Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει πρακτικές απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα. Αρχικά θα γίνει μια εισαγωγική ομιλία με στόχο να παρουσιαστούν (1) οι βασικές αρχές της σχεδίασης ανοιχτών επιχειρηματικών μοντέλων (open business model) και (2) πώς αυτά τα στοιχεία εφαρμόζονται από τους DesignThinkers Greece. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες, μέσω ενός σύντομου workshop – στο οποίο θα ακολουθήσουν την μέθοδο των DesignThinkers Greece που βασίζεται στις αρχές της ανοιχτής σχεδίασης (open design) – θα κληθούν να εφαρμόσουν τις αρχές του open business model σε ένα απτό παράδειγμα.

Η συμμετοχή στο workshop είναι ελεύθερη και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ

Leave a Comment