ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Συμμετοχή του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ στο Google Summer of Code 2017

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ επιλέχθηκε να συμμετέχει στο Google Summer of Code 2017(GSoC).

To GSoC προσφέρει σε φοιτητές από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να συμβάλουν σε ένα έργο ανοιχτού κώδικα, και να μάθουν πώς είναι να εργάζονται σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης λογισμικού. Κάθε καλοκαίρι συμμετέχουν στο GSoC χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη δημοφιλών έργων ανοικτού λογισμικού.

Στο φετινό Google Summer of Code συμμετέχουν 201 οργανισμοί από όλον το κόσμο με εκατοντάδες έργα ανοιχτού κώδικα. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ, συμμετέχει με 9 έργα ανοιχτού κώδικα και 10 μέντορες και καλεί όσους φοιτητές επιθυμούν να συμβάλλουν σε κάποιο έργο, να δηλώσουν συμμετοχή στο GSOC 2017 επιλέγοντας το έργο που ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες τους.

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα έργα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, αλλά και σε όλα τα έργα των οργανισμών που έχουν επιλεγεί να να συμμετέχουν στο GSoC 2017 μπορούν από τις 20 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2017, να τα επιλέξουν και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Αναλυτικές πληροφορίες για τα έργα, τις πληροφορίες υποβολής αλλά και για τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών υπάρχουν διαθέσιμα στο: https://summerofcode.withgoogle.com/organizations/4825634544025600/.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Google Summer of Code 2017,  τις ημερομηνίες και τις προθεσμίες υποβολής των προτάσεων δείτε το https://summerofcode.withgoogle.com/how-it-works/.

9 thoughts on “Συμμετοχή του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ στο Google Summer of Code 2017

      • Ναι αλλά δεν αναφέρετε κάποιος τρόπος επικοινωνίας με αυτούς. Μόνο το προφίλ τους στο github δίνεται και μονάχα ένας-δύο δείχνουν το e-mail τους.
        Μακάρι να υπάρχει όντως τρόπος να επικοινωνήσεις με όλους.

        Ευχαριστώ πολύ.

  1. Αν θελουμε να συμμετασχουμε σε καποιο project που δεν ειναι σε αυτα τα 10, μπορουμε να συμμετασχουμε μονοι μας ως ατομα στο Summer of Code?
    Χωρις μεντορα απο το ΕΕΛΛΑΚ δηλαδη, με καποια εξωτερικη βοηθεια για το project της επιλογης μας (IRC, mailing list, Slack etc).

    • Μπορείτε να κάνετε αίτηση για συμμετοχή σε έργα ανοιχτού λογισμικού, μόνο μέσω των 201 οργανισμών-μεντόρων. Σίγουρα θα βρείτε κάποιο έργο που σας εκφράζει.
      Όχι δεν μπορείτε να κάνετε αίτηση στο GSOC για ένα έργο που δεν υποστηρίζεται από ένα οργανισμό.

  2. Παιδιά πόσο απαιτητικό είναι από άποψη χρόνου το Summer of Code? Είμαι τελειόφοιτος εδώ και αρκετό καιρό ενώ παράλληλα δουλεύω full time ως προγραμματιστής. Με ενδιαφέρει η εμπειρία συμμετοχής σε open source projects, θα μπορέσω να συμμετάσχω?

    Ευχαριστώ

Leave a Comment