ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Από αύριο Τρίτη διεξάγεται ο τελικός διαγωνισμός #CanSat in Greece 2017

 

Από αύριο Τρίτη 18 Απριλίου μέχρι και Παρασκευή, στην αίθουσα τελετών του ΕΜΠ, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, διεξάγεται ο τελικός διαγωνισμός CanSat in Greece 2017, που διοργανώνει το φοιτητικό τμήμα του ΙΕΕΕ της ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ, σε συνεργασία με την European Space Agency, τη ΣΗΜΜΥ, το ΙΕΕΕ Greece Section, το Corallia /Si-Cluster του ΕΚ Αθηνά, το LSF και την Ακαδημία Αθηνών.

 

Λίγα λόγια για το CanSat:

Το CanSat in Greece είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής. Αποτελεί προκριματική φάση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού CanSats in Europe ο οποίος διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και ο στόχος του είναι η εξοικείωσή τους με τεχνολογίες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται σε έναν δορυφόρο. Το κάθε σχολείο σχηματίζει μια ομάδα 4-6 μαθητών και καλείται να κατασκευάσει έναν εκπαιδευτικό δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού με σκοπό να εκτελέσει κάποια αποστολή. Ο δορυφόρος αυτός εκτοξεύεται με τη βοήθεια ειδικού πυραύλου σε υψόμετρο ενός χιλιομέτρου και κατά την προσγείωσή του εκτελεί την αποστολή που έχει επιλέξει η κάθε μαθητική ομάδα.

Την εβδομάδα αυτή είναι ο τελικός διαγωνισμός. Την Τετάρτη θα γίνει στη περιοχή της Κωπαΐδας η εκτόξευση των κατασκευών των ομάδων (αυτοσχέδιοι δορυφόροι σε κουτί αναψυκτικού με αισθητήρες και μονάδες καταγραφής και επεξεργασίας δεδομένων), και τη Παρασκευή 21.4 θα γίνει στο ΕΜΠ η τελική παρουσίαση των ομάδων και των αποτελεσμάτων.

Περισσότερα για το CanSat στο www.cansat.gr και για το launch event εδώ https://www.ece.ntua.gr/en/article/56 και  https://www.facebook.com/events/1348020685288618/

Leave a Comment