ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών συμμετέχει στο GSOC 2018 ως mentor organisation

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ επιλέχθηκε να συμμετέχει και φέτος ως mentor organisation στο Google Summer of Code 2018 (GsoC).

To GSoC προσφέρει σε φοιτητές από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να συμβάλουν σε ένα έργο ανοιχτού κώδικα, και να μάθουν πώς είναι να εργάζονται σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης λογισμικού. Κάθε καλοκαίρι συμμετέχουν στο GSoC χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη δημοφιλών έργων ανοικτού λογισμικού.

Στο φετινό Google Summer of Code συμμετέχουν 212 οργανισμοί από όλον το κόσμο με εκατοντάδες έργα ανοιχτού κώδικα. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ, συμμετέχει με 16 έργα ανοιχτού κώδικα και καλεί όσους φοιτητές επιθυμούν να συμβάλλουν σε κάποιο έργο, να δηλώσουν συμμετοχή στο GSOC 2018 επιλέγοντας το έργο που ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες τους, λαμβάνοντας υπόψιν ότι για τα περισσότερα έργα απαιτούνται γνώσεις Python, C/C++, php/javascript/html, Java, css/html.

Τα 16 έργα με τα οποία συμμετέχει ο Οργανισμός είναι τα εξής:

  1. Using Weld for Cryptography in the Zeus e-voting application
  2. Addition of Greek glyphs in Open Source Fonts
  3. Open source plugin for math and algebra in Moodle
  4. Epoptes
  5. Government Gazette text mining, cross linking, and codification
  6. Scriptum
  7. Netdata
  8. Development of an open source Greek Spelling and Grammatical dictionary
  9. Software components and IP management
  10. Files DB
  11. CScout AJAX-based Interface
  12. WSO2 Identity Server Userstore using Web Services to get claims
  13. WSO2 Identity Server Greek i18n translation
  14. The Transparency Program initiative – Diavgeia
  15. OpenProject module to support of the PM2 methodology for project management
  16. Sampling and volume approximation

 

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα έργα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, αλλά και σε όλα τα έργα των οργανισμών που έχουν επιλεγεί να να συμμετέχουν στο GSoC 2018 μπορούν από τις 12 έως τις 27 Μαρτίου 2018, να τα επιλέξουν και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους. Αναλυτικές πληροφορίες για τα έργα, τις πληροφορίες υποβολής αλλά και για τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών υπάρχουν διαθέσιμα στο: https://summerofcode.withgoogle.com/organizations/4954936912117760/

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Google Summer of Code 2018,  τις ημερομηνίες και τις προθεσμίες υποβολής των προτάσεων δείτε το https://summerofcode.withgoogle.com/how-it-works/.

2 thoughts on “Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών συμμετέχει στο GSOC 2018 ως mentor organisation

  1. Congratulations on getting selected for GSOC! 🙂
    Hi I am Shreya from India. I am aspiring for GSOC and want to contribute to GFOSS. Please let me know the common place/platform where I and many others like me can discuss the project ideas and proposals.
    Waiting for the reply!

Leave a Comment