ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Υπογράφτηκε Πλαίσιο Συνεργασίας του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών και του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Υπογράφηκε το Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (OBI)  και του Οργανισμού Ανοιχτού Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) με στόχο το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υποστήριξη δράσεων Ανοιχτότητας. Το πλαίσιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας Ιωάννης Καπλάνης και ο Πρόεδρος της Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών κ. Διομήδης Σπινέλλης.

Αντικείμενο της συμφωνίας είναι η συνεργασία των δύο φορέων ώστε να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν δράσεις που αφορούν την ενίσχυση ενός  θετικού ισοζυγίου διανοητικής ιδιοκτησίας για την ευρύτερη εκμετάλλευση της παραγωγής γνώσης της χώρας, την δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος και προϋποθέσεων για την καινοτομία και ανάπτυξη στον ελληνικό πανεπιστημιακό/ερευνητικό χώρο και την διάδοση, διάχυση, έρευνα και εφαρμογή ανοιχτών ψηφιακών τεχνολογιών που μπορούν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη της καινοτομίας.

Στόχος της ΕΕΛΛΑΚ είναι να συμβάλλει στην διάθεση μέσω του https://www.lens.org/ όλων των ψηφιοποιημένων αρχείων πατεντών. Επιπλέον πληροφορίες για το LENS στο https://openstandards.ellak.gr/2018/02/16/lens-org-mia-anichti-platforma-chartografisis-olon-ton-diplomaton-evresitechnias/ .

Ολόκληρο το κείμενο της Προγραμματικής Συμφωνίας υπάρχει διαθέσιμο εδώ, ενώ όλες οι προγραμματικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών βρίσκονται εδώ.

Leave a Comment