ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Τελετή αποφοίτησης της δράσης Code+Create στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης – Τρίτη 03/04 @19:00

Η τελετή απονομής πιστοποιητικών φοίτησης στους συμμετέχοντες στην δράση Code+Create θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 3 Απριλίου 2018, στις 19.00 μ.μ. στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης.

Η δράση Code + Create αφορά την βιωματική κατάρτιση νέων ηλικίας 15-24 ετών, (Έλληνες και πρόσφυγες) σε ψηφιακές δεξιότητες, σε δύο εργαστήρια που έχουν διαμορφωθεί αποκλειστικά με τη χρήση ανοιχτών τεχνολογιών αξιοποιώντας τις σχεδιαστικές αρχές των Open Labs.

Η δράση υλοποιείται από την άνοιξη του 2017 σε συνεργασία με το FCA και το Impact Hub και έως σήμερα έχουν συμμετάσχει περίπου 200 νέοι. Οι δύο χώροι μάθησης που είναι σήμερα ενεργοί, ο ένας βρίσκεται στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης και ο δεύτερος στην Ομόνοια, είναι εξοπλισμένοι με εργαλεία ανοιχτών τεχνολογιών, όπως εκπαιδευτικά ρομπότ, Raspberry Pi, Nodemcu, Edison, 3D εκτυπωτές, προβολείς και φορητό υπολογιστή για κάθε συμμετέχοντα.

Τα μαθήματα που διδάσκονται οι συμμετέχοντες είναι: σχεδιασμός ιστοσελίδων και δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου, εισαγωγή στην εκτύπωση 3D, ρομποτική και εφαρμογές IoT, εισαγωγικός προγραμματισμός Python και εξοικείωση με εφαρμογές γραφείου.

Όλο τα εκπαιδευτικό υλικό που έχει δημιουργηθεί για τη δράση είναι στα αγγλικά & ελληνικά και διατίθεται με ανοικτές άδειες χωρίς χρέωση στο ηλεκτρονικό σύστημα μάθησης (Moodle elearn.ellak.gr). Κάθε εκπαιδευόμενος που ολοκληρώνει με επιτυχία τα κριτήρια του κάθε μαθήματος λαμβάνει πιστοποιητικό και openbadge.


Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση υπάρχουν διαθέσιμες στο https://eellak.ellak.gr/code-create/ και στην Ψηφιακή Πλατφόρμα Συντονισμού και Διασύνδεσης του ACCMR, του Δήμου Αθηναίων, εδώ.

 

Το  Πρόγραμμα της Εκδήλωσης

19:00 – 19: 30 Χαιρετισμοί*

19:30 – 20:00  Απονομή πιστοποιητικών στους μαθητές

20:00 – 20:30 Συναυλία της Ορχήστρας βιολιών του Μουσικού Τμήματος ΕΜΠ

20:30 – 21:30 Ελαφρύ φαγητό και ανταλλαγή εμπειριών μαθητών και εκπαιδευτών

 

*Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να απευθύνουν χαιρετισμούς, ο Πρέσβης της Φιλανδίας, ο Δήμαρχος Αθηναίων και ο Πρόεδρος της ΕΕΛΛΑΚ .

Leave a Comment