ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Google Summer of Code 2023: Με 7 έργα Open Source συμμετέχει η ΕΕΛΛΑΚ

Ανακοινώθηκαν στις 4 Μαΐου 2023, από την Google τα έργα ανοιχτού λογισμικού τα οποία θα συμμετέχουν στο Google Summer Of Code 2023.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), συμμετέχει ως mentor organization στο πρόγραμμα Google Summer Of Code στηρίζοντας έργα ανοιχτού κώδικα που θα υλοποιηθούν από φοιτητές/φοιτήτριες, ερευνητές ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων και νέους προγραμματιστές.

To GSoC προσφέρει σε φοιτητές και νέους προγραμματιστές από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να συμβάλουν σε ένα έργο λογισμικού, και να μάθουν πώς να εργάζονται σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Κάθε καλοκαίρι στο GSoC χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο συμβάλλουν στην ανάπτυξη έργων ανοιχτού λογισμικού.

Στο φετινό Google Summer of Code συμμετέχουν 172 οργανισμοί σε εκατοντάδες έργα ανοιχτού κώδικα. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ συμμετέχει φέτος με 7 έργα ανοιχτού κώδικα. Οι νέοι προγραμματιστές και φοιτητές που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα θα αμειφθούν με έως 3600$ ο καθένας για την συνεισφορά τους, μετά από μηνιαία αξιολόγηση.

Οι προτάσεις έργων ανοιχτού κώδικα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του GSOC 2023 είναι οι εξής:

Τίτλος ΈργουΠρογραμματιστήςΜέντορας
Alexandria3k ExtensionΆγγελος ΜαργκάςΔιομήδης Σπινέλλης.
Creating new Lattices for ApothesisΧριστίνα – Άννα ΓάτσιουΒησσαρίων Φυσικόπουλος, Νικόλαος Χειμαριός.
Development of a Robotic Education Platform for the DIY robot kit for educatorsΔημήτρης ΧαρίτοςΗρακλής Βαρλάμης, Χρήστος Χρόνης.
DFlow: textual DSL for rapid Virtual Assistant developmentΧαράλαμπος ΜεταξάςΝικόλαος Μάλαμας, Κωνσταντίνος Παναγιώτου, Ανδρέας Συμεωνίδης.
Development of a Web Based robotic simulator for the DIY robot kit for educatorsΜανούσος ΛιναρδάκηςΗρακλής Βαρλάμης, Χρήστος Χρόνης.
Epoptes improvementsΜυρτώ ΓεωργοπούλουΦωτεινή Τσιάμη, Γιάννης Σιάχος.
IoT Physics labΘωμάς ΚαμπούρηςΧαρίτων Πολάτογλου, Παναγιώτης Κουστουμπάρδης.

Δείτε όλες τις προτάσεις έργων στο GSOC 2023 από όλους τους οργανισμούς εδώ.

Leave a Comment