Η Ομάδα μας
Αλέξανδρος Μελίδης
Γενικός Διευθυντής

Ο Αλέξανδρος Μελίδης σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Δημόσια Διοίκηση (κατεύθυνση Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μαζικές Επικοινωνίες (ΜΑ) στο Πανεπιστήμιο του Leicester στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι ενεργό μέλος του κινήματος υπέρ της ανοιχτής διακυβέρνησης στην Ελλάδα και ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση των ανοιχτών τεχνολογιών και προτύπων στην ψηφιακή δημόσια συμμετοχή.

Έλενα Μπάρκα
Office&Communications Manager

Η Έλενα Μπάρκα είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παν/μίου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Film Studies από το Πανεπιστήμιο του Sussex, Brighton, UK. Στο δυναμικό του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών εντάχθηκε το 2019.

Μαριαλένα Μπελίτση
Office & Project Coordinator

Η Μαριαλένα Μπελίτση είναι απόφοιτος του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Τουριστικό Μάρκετινγκ του ΕΑΠ, και τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος “Ψηφιακά Μέσα και Νέα Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης” του ΕΚΠΑ. Στην ομάδα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών εντάχθηκε τον Ιανουάριο 2022.

Κώστας Παπαδήμας
Content / Community Manager

O Κώστας Παπαδημας (pkst) είναι ο Content and Community Manager της ΕΕΛΛΑΚ από το 2015. Έχει κάνει σπουδές Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και συνεισφέρει ενεργά σε έργα ανοιχτού λογισμικού από το 2001.

Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου
Web Developer - Analyst

Ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου ασχολείται επαγγελματικά με το web developing για πάνω από 15 χρόνια, αξιοποιώντας ανοιχτές τεχνολογίες τις οποίες μεταλαμπαδεύει σε νέους χρήστες. Είναι απόφοιτος Τεχνολόγος Γεωπόνος του ΤΕΙ Κρήτης. Ενδιαφέρεται για την διασφάλιση ποιότητας και την βελτιστοποίηση διαδικασιών. Εργάζεται στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών από τον Ιανουάριο 2019. Χρησιμοποιεί PHP, JavaScript, shell script, MySQL, MariaDB, sqlite, με εμπειρία σε σχεδιασμό και επικοινωνία με APIs.

Χρήστος Καραμολέγκος
Systems Administrator

Ο Χρήστος Καραμολέγκος είναι τελειόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ανακάλυψε από μικρός την αγάπη του για την επίλυση προβλημάτων και τον σχεδιασμό λύσεων. Προσπαθεί να μαθαίνει συνεχώς και να αποκτά δεξιότητες, χρησιμοποιώντας τα πιο ενημερωμένα εργαλεία. Εργάζεται στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών από τον Ιούλιο 2019. Χρησιμοποιεί PHP, JavaScript, Ansible, shell script, Nginx, MySQL, MariaDB.


Δέσποινα Μητροπούλου
Γενική διευθύντρια 2015-2021 & συντονίστρια δράσεων 2010-2015

Η Δέσποινα Μητροπούλου ολοκλήρωσε το πτυχίο της, BSc (Hons) in Digital Media, στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth και στη συνέχεια το Μεταπτυχιακό της, MSc in Child-Computer Interaction, στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire.