Η Ομάδα μας
Αλέξανδρος Μελίδης
Γενικός Διευθυντής

Ο Αλέξανδρος Μελίδης σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Δημόσια Διοίκηση (κατεύθυνση Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μαζικές Επικοινωνίες (ΜΑ) στο Πανεπιστήμιο του Leicester στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι ενεργό μέλος του κινήματος υπέρ της ανοιχτής διακυβέρνησης στην Ελλάδα και ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση των ανοιχτών τεχνολογιών και προτύπων στην ψηφιακή δημόσια συμμετοχή.

Έλενα Μπάρκα
Office&Communications Manager

Η Έλενα Μπάρκα είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παν/μίου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Film Studies από το Πανεπιστήμιο του Sussex, Brighton, UK. Στο δυναμικό του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών εντάχθηκε το 2019.

Μαριαλένα Μπελίτση
Office & Project Coordinator

Η Μαριαλένα Μπελίτση είναι απόφοιτος του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Τουριστικό Μάρκετινγκ του ΕΑΠ, και τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος “Ψηφιακά Μέσα και Νέα Περιβάλλοντα Αλληλεπίδρασης” του ΕΚΠΑ. Στην ομάδα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών εντάχθηκε τον Ιανουάριο 2022.

Κώστας Παπαδήμας
Content / Community Manager

O Κώστας Παπαδημας (pkst) είναι ο Content and Community Manager της ΕΕΛΛΑΚ από το 2015. Έχει κάνει σπουδές Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και συνεισφέρει ενεργά σε έργα ανοιχτού λογισμικού από το 2001.

Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου
Web Developer - Analyst

Ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου ασχολείται επαγγελματικά με το web developing για πάνω από 15 χρόνια, αξιοποιώντας ανοιχτές τεχνολογίες τις οποίες μεταλαμπαδεύει σε νέους χρήστες. Είναι απόφοιτος Τεχνολόγος Γεωπόνος του ΤΕΙ Κρήτης. Ενδιαφέρεται για την διασφάλιση ποιότητας και την βελτιστοποίηση διαδικασιών. Εργάζεται στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών από τον Ιανουάριο 2019. Χρησιμοποιεί PHP, JavaScript, shell script, MySQL, MariaDB, sqlite, με εμπειρία σε σχεδιασμό και επικοινωνία με APIs.

Σωτήρης Ανδρεάκης
Systems Administrator

Ο Σωτήρης Ανδρεάκης φοίτησε στο τμήμα Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχει εκπαιδευτεί στη διαχείριση συστημάτων Linux και VMs. Χρησιμοποιεί shell script, Ansible, Nginx, PHP, MariaDB, Docker containers. Στην ομάδα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών εντάχθηκε τον Αύγουστο 2022.

Νίνα Γιαλλούση
Data Product Developer

Η Νίνα Γιαλλούση είναι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, και υποψήφια διδάκτειρα του ιδίου τμήματος στην Πειραματική Κοινωνική Ψυχολογία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Γνωσιακής Επιστήμης από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και έχει μετεκπαιδευτεί στην Στατιστική Ανάλυση Δεδομένων. Χρησιμοποιεί Python, R, Git, Bash, SQL, και άλλα εργαλεία. Ενδιαφέρεται για τα ανοιχτά δεδομένα, και την αναπαραγώγιμη μεθοδολογία. Εντάχθηκε στην ομάδα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών τον Ιανουάριο του 2023.


Δέσποινα Μητροπούλου
Γενική διευθύντρια 2015-2021 & συντονίστρια δράσεων 2010-2015

Η Δέσποινα Μητροπούλου ολοκλήρωσε το πτυχίο της, BSc (Hons) in Digital Media, στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth και στη συνέχεια το Μεταπτυχιακό της, MSc in Child-Computer Interaction, στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire.