ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

“Ώρα για τις δικές μας μεταρρυθμίσεις”

Η Openwise, (Ανεξάρτητος Μηχανισμός Αξιολόγησης του OGP) σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την ΕΕΛ/ΛΑΚ, και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS, διοργανώνουν στις 29 Μαρτίου 2016, από τις 16.00 έως τις 21.00 εκδήλωση με θέμα “Ώρα για τις δικές μας μεταρρυθμίσεις”.

Με αφορμή την παρουσίαση της Δεύτερης Έκθεσης Προόδου (2014-2016) από την Openwise ανοίγει δημόσια η συζήτηση για τη συλλογική διαμόρφωση του επόμενου Σχεδίου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση (2016-2018) που θα υποβληθεί τους επόμενους μήνες από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Πως τα πάει η Ελλάδα με τις μεταρρυθμίσεις Ανοικτής Διακυβέρνησης; Οι μεταρρυθμίσεις πετυχαίνουν όταν ο σχεδιασμός και η εφαρμογή τους ανήκουν σε όλους αυτούς που εμπλέκονται με τη σύλληψη και τα κοινωνικά τους αποτελέσματα. Πετυχαίνουν όταν η μεταρρυθμιστική προσπάθεια γίνεται κτήμα της κυβέρνησης, του πολιτικού κόσμου ευρύτερα, και της κοινωνίας που έχει ρόλο και λόγο στο σχεδιασμό και στην παρακολούθηση της εφαρμογής τους. Με λίγα λόγια, οι μεταρρυθμίσεις πετυχαίνουν όχι όταν μας επιβάλλονται από εξωτερικούς καταναγκασμούς, αλλά όταν μια ευρύτερη συμμαχία κυβερνώντων, Κοινωνίας Πολιτών και ειδημόνων αυτοδεσμεύεται να σχεδιάσει τι, πως, και πότε θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να έρθουν σε επαφή ο Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο OGP, με άλλους εκπρόσωπους της Δημόσιας Διοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών ώστε να συζητήσουν και να θέσουν από κοινού τις προτεραιότητες για τις μεταρρυθμίσεις που κρίνονται αναγκαίες να υλοποιηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα και να συμπεριληφθούν στο επόμενο Εθνικό Σχέδιο Δράσης.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, θα αναδειχθούν τα μαθήματα για τις αυριανές μεταρρυθμίσεις ανοικτής διακυβέρνησης που προκύπτουν από την αξιολόγηση του 2ου Εθνικού Σχεδίου Δράσης. Στο δεύτερο μέρος, μέσα από διαδραστικές συνεδριάσεις ολιγομελών ομάδων από στελέχη της δημόσιας διοίκησης και εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών θα προσδιοριστούν νέες δεσμεύσεις και ορόσημα επιτυχίας για το επόμενο Σχέδιο Δράσης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το δείτε εδώ.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

28/03/2016 – “Ώρα για τις δικές μας μεταρρυθμίσεις”

Leave a Comment