ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

O Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ) εφαρμόζει τον νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων

Ενόψει της έναρξης ισχύος του νέου Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (Κανονισμός ΕΕ 679/2016), θα θέλαμε να σας δώσουμε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την επικαιροποίηση της πολιτικής απορρήτου του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ).  Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου και προστασίας δεδομένων του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών όπως διαμορφώθηκαν για να είναι σύμφωνοι με τον νέο κανονισμό, δείτε τις σελίδες όροι χρήσης και πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.

 

Για τον  Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ και την κοινότητα του Ελεύθερου Λογισμικού και των Ανοιχτών Τεχνολογιών, η προστασία της ιδιωτικότητας, των προσωπικών δεδομένων και των ψηφιακών δικαιωμάτων των πολιτών ήταν πάντα στις πρώτες προτεραιότητες των δράσεων μας.

 

Στην ΕΕΛΛΑΚ δεν έχουμε διαφημίσεις στις σελίδες μας που να σας παρακολουθούν (cookies), δεν συλλέγουμε και δεν παρέχουμε σε τρίτους προσωπικά δεδομένα. Σε μια εποχή όπου λίγες μεγάλες εταιρείες έχουν αποκτήσει υπερβολική δύναμη πάνω στα δεδομένα μας και την πληροφόρηση μας, εμείς αγωνιζόμαστε καθημερινά για τα ψηφιακά δικαιώματα σας και την ενημέρωση σας για τις εξελίξεις στο χώρο των Ανοιχτών Τεχνολογιών.

 

O Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ διατηρεί ηλεκτρονικό αρχείο αποδεκτών στις λίστες αλληλογραφίας. Σε αυτό το αρχείο περιέχεται μόνο η ηλεκτρονική διεύθυνση των αποδεκτών, όπως μας είχε παρασχεθεί από τους ίδιους κατά την εγγραφή τους.  Αυτές οι λίστες ηλεκτρονικών διευθύνσεων, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό επικοινωνίας και συζητήσεων της κοινότητας που ασχολείται  με τις Ανοιχτές Τεχνολογίες.

 

Αν επιθυμείτε να εγγραφείτε ή να άρετε τη συγκατάθεσή σας και να διαγραφείτε οριστικά από οπουδήποτε  λίστα  μπορείτε να στείλετε ένα κενό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην σχετική λίστα σύμφωνα με τις οδηγίες στην αντίστοιχη σελίδα του https://lists.ellak.gr/ , πχ https://lists.ellak.gr/edu/listinfo.html. Σε αυτή την περίπτωση  θα απεγγραφείτε και δεν θα λαμβάνετε πια τα emails των χρηστών της λίστας.

 

Επιπρόσθετα, οι ιστότοτοι του *ellak.gr, διατηρούν αρχείο με στοιχεία που έχουν εισάγει οι εγγεγραμμένοι χρήστες των ιστοτόπων του *ellak.gr, με ρητή συναίνεσή τους, για εγγραφή στο *ellak.gr απαιτείται μόνο έγκυρο email όλα τα υπόλοιπα στοιχεία είναι προαιρετικά.

Αυτά τα στοιχεία μπορεί να περιέχουν:

  • Ονοματεπώνυμο

  • Στοιχεία επικοινωνίας, όπως διεύθυνση κατοικία και αριθμός κινητού τηλεφώνου

  • Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail)

  • Όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης στην Ιστοσελίδα

  • Ταχυδρομικός κώδικας

  • Φύλο

  • Ημερομηνία γέννησης

 

Οι χρήστες του  των ιστότοπων του *ellak.gr που θέλουν να τροποποιήσουν τα στοιχεία του προφίλ τους μπορούν να συνδεθούν στο λογαριασμό τους στο *ellak.gr και να επεξεργαστούν τις πληροφορίες του προφίλ τους. Σε περίπτωση που επιθυμούν να διαγραφούν οριστικά από χρήστες των ιστοτόπων του *ellak.gr μπορούν να στείλουν αίτημα διαγραφής στο webmaster[at]eellak[dot]gr.

 

Ερωτήσεις για οποιοδήποτε θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων καταχωρούνται στην φόρμα με τίτλο “Προσωπικά Δεδομένα”.

-.-

Leave a Comment