ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Κυκλοφόρησε το newsletter Ιουλίου της ΕΕΛΛΑΚ

Το ενημερωτικό δελτίο Ιουλίου είναι διαθέσιμο στο https://newsletters.ellak.gr/archives/2107/

Εάν θέλεις να λαμβάνεις κάθε μήνα το ενημερωτικό δελτίο για τις Ανοιχτές Τεχνολογίες καταχώρησε εδώ (https://newsletters.ellak.gr/?p=subscribe&id=) το email σου. Το ενημερωτικό δελτίο στέλνεται κάθε μήνα σε πάνω από 60.000 παραλήπτες.

Διαβάστε στο https://newsletters.ellak.gr/archives/2107/ πάνω από 50 άρθρα για:
– το ελεύθερο λογισμικό

– τις ανοιχτές τεχνολογίες στην εκπαίδευση

– τα ανοιχτά δεδομένα και την ανοιχτή διακυβέρνηση
– τις πρωτοβουλίες για τον ανοιχτό κώδικα στην ΕΕ
– την προστασία της ιδιωτικότητας
– τα πνευματικά δικαιώματα

– τα ψηφιακά δικαιώματα

Αν θες να συμμετέχεις στην ομάδα αρθρογραφίας της κοινότητας, και ενδιαφέρεσαι να παρουσιάσεις δημόσια δράσεις για τα κοινά και την ανοιχτότητα, να συμβάλλεις στην ανάπτυξη του εθελοντισμού, να δώσεις νέες ερμηνείες από την δημοσίευση νέων προσεγγίσεων και ιδεών ή όποιας εφαρμογής / πρωτοβουλίας ή/και καλής πρακτικής ανοιχτού λογισμικού θεωρείς ότι είναι χρήσιμη, δήλωσε συμμετοχή στη φόρμα που βρίσκεται διαθέσιμη εδώ.

Δείτε μερικά από τα άρθρα του Ιουλίου :

Η ΕΕΛΛΑΚ συμμετέχει στη Συμμαχία για τα Γραφεία Ανοιχτού Κώδικα (OSPO Alliance)

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, είναι ανάμεσα στους πρώτους φορείς πανευρωπαϊκά που συμμετέχουν και στηρίζουν την πρωτοβουλία καθώς ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους στόχους του για την προώθηση της ανοιχτότητας στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα, των επιχειρήσεων και της κοινωνικής οικονομίας. Περισσότερα »

Ξεκινά η Δράση Αναδιανομής Υπολογιστών για τις ανάγκες της εκπαίδευσης στην Κρήτη με την υποστήριξη των Super Markets Χαλκιαδάκης

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), σε συνέχεια του καλέσματος για εθελοντές στο πλαίσιο της δράσης «Αναδιανομή Υπολογιστών για τις ανάγκες της εκπαίδευσης» ανακοινώνει την έναρξη της δράσης στην Περιφέρεια Κρήτης με την πολύτιμη συμβολή της Χαλκιαδάκης Α.Ε.. Περισσότερα »

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε ομάδα εργασίας της ΕΕΛΛΑΚ για τον Ανοιχτό Σχεδιασμό (Open Design), Ανοιχτό Υλισμικό (Open Hardware) και Ασύρματα Δίκτυα (Open WiFi)

Αντικείμενο της συγκεκριμένης ομάδας εργασίας της ΕΕΛΛΑΚ, είναι η ενεργή συμμετοχή των μελών της στο σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων για την προώθηση και ανάπτυξη των ανοιχτών τεχνολογιών και του ανοιχτού hardware σε ανοιχτά εργαστήρια (Open Labs) σε επίπεδο Δήμων σε όλη την Ελλάδα. Περισσότερα »

Η ψηφιακή ανεξαρτησία της Γερμανίας θα βασίζεται στον Ανοιχτό Κώδικα

Η γερμανική κυβέρνηση κάνει τα επόμενα βήματα για να εκπληρώσει τη δέσμευσή της να αυξήσει το επίπεδο ψηφιακής ανεξαρτησίας του δημόσιου τομέα της. Σε πρόσφατη απόφαση, η Διάσκεψη των Συντονιστών Πληροφορικής των Υπουργείων ενέκρινε τη «Στρατηγική για την Ενίσχυση της Ψηφιακής Ανεξαρτησίας για τη Δημόσια Διοίκησης». Περισσότερα »

Συνέντευξη με τον Διομήδη Σπινέλλη – Ανοιχτά Δεδομένα: Το τοπίο στην Ελλάδα

Με τη χώρα μας να επιχειρεί τα τελευταία χρόνια το δικό της ψηφιακό άλμα, το ζήτημα των ανοιχτών δεδομένων αποκτά ενδεχομένως ακόμα μεγαλύτερη αξία. Δεν είναι λίγοι άλλωστε εκείνοι που θεωρούν ότι τα ανοιχτά δεδομένα μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης, ενώ την ίδια στιγμή αποτελούν και μια σημαντική παράμετρο διαφάνειας για τη λειτουργία του δημόσιου τομέα. Περισσότερα »

Τα οφέλη του Ανοιχτού Κώδικα για την Δημόσια Διοίκηση: Μια έκθεση και ένα εργαλείο αυτοαξιολόγησης από την Public Digital

Παρέχοντας στις κυβερνήσεις ένα εργαλείο αυτοαξιολόγησης και συστάσεις, αυτή η έκθεση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τα οφέλη και τα θετικά αποτελέσματα που δημιουργούνται από τον ανοιχτό κώδικα. Περισσότερα »

Όλα τα άρθρα του Ιουλίου είναι διαθέσιμα στο https://newsletters.ellak.gr/archives/2107/ .

One thought on “Κυκλοφόρησε το newsletter Ιουλίου της ΕΕΛΛΑΚ

Leave a Comment