ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η αξιολόγηση των έργων του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στο Google Summer of Code 2017

Στις 30 Ιουνίου 2017 ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος αξιολόγησης των έργων που συμμετέχουν στο Google Summer Of Code 2017.

To GSoC προσφέρει σε φοιτητές από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να συμβάλουν σε ένα έργο ανοιχτού κώδικα, και να μάθουν πώς είναι να εργάζονται σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης λογισμικού. Κάθε καλοκαίρι συμμετέχουν στο GSoC χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο συμβάλλοντας στην ανάπτυξη έργων ανοιχτού λογισμικού.

Στο φετινό Google Summer of Code συμμετέχουν 201 οργανισμοί από 72 χώρες και 1318 φοιτητές σε εκατοντάδες έργα ανοιχτού κώδικα. Ο Oργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ, eellak.gr) συμμετέχει με 4 έργα ανοιχτού κώδικα, και οι τέσσερις φοιτητές αξιολογήθηκαν θετικά για πρώτο μήνα της συμμετοχής τους. Εφόσον ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα οι φοιτητές θα λάβουν $4800 ο καθένας για την συνεισφορά τους στα έργα που συμμετείχαν.

 Τα 4 έργα ανοιχτού κώδικα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, τα οποία αναπτύσσονται στο πλαίσιο του GSOC 2017 είναι τα εξής:

 1.Donation- Box

Το έργο αφορά τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών συσκευών οικονομικής ενίσχυσης “donation boxes” που έχουν αναπτυχθεί με στόχο την οικονομική ενίσχυση φορέων και έργων της ΚΑΛΟ(κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας). Στο πλαίσιο του GSOC, θα υλοποιηθούν όλες οι αναγκαίες επεκτάσεις για τη δημιουργία ενός αποκεντρωμένου δικτύου donation boxes, όπου όλα τα donation boxes είναι διασυνδεδεμένα και μπορούν να διαχειρίζονται από έναν κεντρικό κόμβο.

2. Mix-net implementation Zeus

Με το έργο θα αντικατασταθεί η  τρέχουσα υλοποίηση της mix-net της πλατφόρμας ηλεκτρονικών ψηφοφοριών Ζεύς με μια ταχύτερη υλοποίηση. Εκτός από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, το νέο mix-net, που θα αναπτυχθεί στo πλαίσιo του GSOC,  μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες λειτουργίες, όπως έρευνες και συλλογή δεδομένων από διάφορες συσκευές IoT.

 3. Greek scripts for Eczar fonts

Το έργο θα προσθέσει υποστήριξη ελληνικών χαρακτήρων στην οικογένεια γραμματοσειρών Eczar. Στα πλαίσιο του GSOC θα σχεδιαστούν ελληνικές γραμματοσειρές και για τα 5 βάρη της οικογένειας γραμματοσειρών Eczar

 4. Open Source Δι@υγεια

Το έργο θα βελτιώσει τον ανοιχτό κώδικα στον οποίο βασίστηκε η Δι@υγεια. Στο πλαίσιο του GSOC, θα υλοποιηθούν βελτιώσεις σε σχέση με τις ανάγκες χώρου αποθήκευσης εγγράφων, και θα εφαρμοστεί το πρωτόκολλο Blockchain έτσι ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια στο χειρισμό των εγγράφων

 Όλα τα έργα του GSOC, θα ολοκληρωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

One thought on “Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η αξιολόγηση των έργων του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στο Google Summer of Code 2017

Leave a Comment