ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Νέος Πρόεδρος, Νέος Γενικός Διευθυντής και Στρατηγική ΕΕΛΛΑΚ

Σε μια ιστορική συνεδρίαση στα νέα γραφεία στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ) εξέλεξε νέο πρόεδρο, όρισε νέο γενικό διευθυντή και αποφάσισε τη διαμόρφωση ενός φιλόδοξου στρατηγικού σχεδιασμού με όραμα μια ελεύθερη κι ανοιχτή σε όλους κοινωνία της πληροφορίας.

Από την 1η Ιουλίου 2021 πρόεδρος της ΕΕΛΛΑΚ αναλαμβάνει ο Ιωάννης Σταμέλος με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ. Ο κ. Σταμέλος, καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ και μέλος του ΔΣ της ΕΕΛΛΑΚ από το 2012, έκανε λόγο για ενίσχυση της διείσδυσης του ανοιχτού λογισμικού σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ψηφιακή ανεξαρτησία.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Διομήδης Σπινέλλης, Καθηγητής Τεχνολογίας Λογισμικού στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Αναλυτικής Λογισμικού στο Τμήμα Τεχνολογίας Λογισμικού στο Πολυτεχνείο του Ντέλφτ, κατείχε τη θέση του Προέδρου από το 2015 συμβάλλοντας αποφασιστικά στην καθιέρωση του κύρους της ΕΕΛΛΑΚ την οποία θα συνεχίσει να υπηρετεί ως επίτιμος Πρόεδρος και Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής.

Νέος γενικός διευθυντής του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ) αναλαμβάνει επίσημα από την 1η Αυγούστου 2021 ο Αλέξανδρος Μελίδης. Ο κ. Μελίδης, πολιτικός επιστήμονας – σύμβουλος επικοινωνίας, είναι από το 2011 – έτος ίδρυσης της Σύμπραξης για την Ανοιχτή Διακυβέρνηση (OGP) – μέρος του παγκόσμιου κινήματος για την ανοιχτή διακυβέρνηση και ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση των ανοιχτών τεχνολογιών, του ανοιχτού περιεχομένου και των ανοιχτών διαδικασιών στη δημόσια διοίκηση, στην εκπαίδευση και τις επιχειρήσεις. Η απερχόμενη γενική διευθύντρια, Δέσποινα Μητροπούλου, θα παραμείνει στην ΕΕΛΛΑΚ έως τα τέλη Ιουλίου 2021. Η κ. Μητροπούλου, γενική διευθύντρια της ΕΕΛΛΑΚ από το 2015 και συντονίστρια δράσεων στο διάστημα 2010-2015, είχε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ΕΛΛΛΑΚ ως φορέα εγνωσμένης αξιοπιστίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και θα παραμείνει ενεργό μέλος της μεγάλης οικογένειας της ΕΕΛΛΑΚ.

Το ΔΣ ενέκρινε επίσης τη συγκρότηση 6 ομάδων εργασίας της ΕΕΛΛΑΚ με 2 συντονιστές (μέλη ΔΕΠ ή ΕΔΙΠ) έκαστη.

Ομάδα Ανοιχτές Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση:

Υπεύθυνος Ομάδας από τo ΔΣ της ΕΕΛΛΑΚ , Πρόδρομος Τσιαβός

Ομάδα Ανοιχτό Λογισμικό και Ανοιχτά Πρότυπα

Υπεύθυνος Ομάδας από τo ΔΣ της ΕΕΛΛΑΚ , Ιωάννης Σταμέλος, ΑΠΘ

Ομάδα Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων:

Υπεύθυνος Ομάδας από τo ΔΣ της ΕΕΛΛΑΚ , Βλάχος Βασίλειος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ομάδα Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα

Υπεύθυνος Ομάδας από τo ΔΣ της ΕΕΛΛΑΚ , Παναγιώτης Κρανιδιώτης,

Ομάδα Ανοιχτή Διακυβέρνηση και Ανοιχτά Δεδομένα

Υπεύθυνος Ομάδας από τo ΔΣ της ΕΕΛΛΑΚ , Βαρλάμης Ηρακλής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Ομάδα Ανοιχτός Σχεδιασμός (Open Design), Ανοιχτό Υλισμικό (Open Hardware) και Ασύρματα Δίκτυα (Open WiFi)

Υπεύθυνος Ομάδας από τo ΔΣ της ΕΕΛΛΑΚ , Ιωάννης Βογιατζής, ΕΠΥ

Για τη στελέχωση των ομάδων εργασίας με μέλη θα ακολουθήσει ειδική πρόσκληση στο επόμενο διάστημα.

One thought on “Νέος Πρόεδρος, Νέος Γενικός Διευθυντής και Στρατηγική ΕΕΛΛΑΚ

Leave a Comment