ΕΛ/ΛΑΚ | creativecommons.gr | mycontent.ellak.gr |
freedom

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) συμμετέχει στο GSOC 2022 με 10 έργα ανοιχτού κώδικα

Ανακοινώθηκαν στις 20 Μαΐου 2022, από την Google τα έργα ανοιχτού λογισμικού τα οποία θα συμμετέχουν στο Google Summer Of Code 2022.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), συμμετέχει ως mentor organization στο πρόγραμμα Google Summer Of Code στηρίζοντας έργα ανοιχτού κώδικα που θα υλοποιηθούν από φοιτητές/φοιτήτριες, ερευνητές ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων και νέους προγραμματιστές.

To GSoC προσφέρει σε φοιτητές και νέους προγραμματιστές από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να συμβάλουν σε ένα έργο λογισμικού, και να μάθουν πώς να εργάζονται σε ένα περιβάλλον ανάπτυξης λογισμικού ανοιχτού κώδικα. Κάθε καλοκαίρι  στο GSoC χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο συμβάλλοντας στην ανάπτυξη έργων ανοιχτού λογισμικού.

Στο φετινό Google Summer of Code συμμετέχουν 198 οργανισμοί σε εκατοντάδες έργα ανοιχτού κώδικα.  Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ συμμετέχει φέτος με 10 έργα ανοιχτού κώδικα, και οι νέοι προγραμματιστές και φοιτητές που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα θα αμειφθούν με έως 3600$ ο καθένας για την συνεισφορά τους, μετά από μηνιαία αξιολόγηση.

Οι προτάσεις έργων ανοιχτού κώδικα του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών, που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του GSOC 2022 είναι οι εξής:

Δείτε όλες τις προτάσεις έργων στο GSOC 2022 από όλους τους οργανισμούς εδώ

Leave a Comment